nieuws

Amev verliest nu ook Mutsaers

Archief

Walter Mutsaers is het vijfde lid van de voormalige Amev-directie die de Utrechtse verzekeraar vaarwel zegt. Hij stapt per 1 februari op.

Mutsaers (33) is negen jaar in dienst geweest van Amev, waarvan hij de laatste drie jaar verantwoordelijkheid droeg voor het intermediairbedrijf. Bij de nieuwe invulling van de Amev-directie, een maand geleden, viel Mutsaers buiten de directie. Hij zou als voorzitter van het managementteam Intermediairbedrijf verantwoordelijkheid moeten gaan afleggen aan nieuweling Edzo Doeve (ex-Falcon). Zijn eerste grote klus, differentiatie aanbrengen in de ondersteuning van het intermediair (het plan Focus), werd onlangs publiekelijk afgeschoten door ASR-topman Carlo de Swart (zie AM 24, pag. 1).
Het vertrek van Mutsaers volgt op vergelijkbare bewegingen van de ex-directieleden Jos Rovers en Peter van Solinge. Eind vorig jaar waren directievoorzitter Co van Angelen en directielid Erik-Jan Visser al opgestapt bij Amev. Van de ‘oude’ directie van een jaar geleden werken alleen Roel Wijmenga (raad van bestuur) en Theo Pluijter (vice-voorzitter directie) nog voor Amev.
Franchise
Maarten Boutkan (37) is aangesteld als directeur van de franchise-organisatie van Amev, die naast de huidige loondienstorganisatie moet worden opgezet. Boutkan was hiervoor manager Particulieren bij Nationale-Nederlanden.
Walter Mutsaers.
Maarten Boutkan.

Reageer op dit artikel