nieuws

American Express biedt polis critical-illness

Archief

Creditcardmaatschappij American Express biedt zijn klanten een nieuwe critical-illnessverzekering.

Risicodrager van het Triple Security Plan is ACE Europe, een in Brussel gevestigde dochtermaatschappij van de Amerikaanse verzekeraar ACE Insurance (Philidelphia). ACE Europe heeft in Rotterdam een bijkantoor en is in ons land al jaren verzekeringspartner van American Express.
De Amerikaanse maatschappij biedt in Nederland aan een kleine tweehonderdduizend kaarthouders reis- en ongevallenverzekeringen, met als risicodragers ACE en Cigna. De introductie van levensverzekeringen laat al twee jaar op zich wachten. De ambitie is er nog wel, aldus marketeer Arthur van Essen: “Verzekeringen zijn belangrijk voor het stimuleren van loyaliteit bij kaarthouders.”
American Express, met wereldwijd 22 miljoen kaarthouders, werkt in de Verenigde Staten onder meer samen met Aegon-dochter Monumental General. In Mexico is ING via een beleggingsfonds zakenpartner. In ons land sloot American Express vorig jaar een overeenkomst met Van Lanschot, voor 40.000 bankrekeninghouders.
Critical illness
Het Triple Security Plan van American Express/ACE biedt financiële vergoeding ingeval de verzekerde ooit behandeld moet worden voor hartaanval, beroerte en kanker. Bij de diagnose van één van deze drie levensbedreigende aandoeningen volgt een eenmalige uitkering van f 7.500 (Basis) of f 15.000 (Uitgebreid). Voorwaarde voor uitkering is een medisch attest van een arts.
Afhankelijk van de gekozen optie worden verder de de kosten van een ziekenhuisverblijf vergoed voor f 75 of f 150 per dag (maximaal 365 dagen lang). Na ontslag uit het ziekenhuis kan nog een uitkering volgen voor herstel thuis: f 75 of f 150 per dag, met een maximum van dertig dagen.
De premie voor de verzekering bedraagt f 30 (Basis) of f 60 (Uitgebreid) per maand. Leden van American Express en hun partners worden automatisch geaccepteerd.
Aanbieders van een critical-illnessverzekering in ons land zijn onder meer Monuta, FairGo, Unum, Fundum en volmachtbedrijf Lugt Sobbe & Co.

Reageer op dit artikel