nieuws

Alternatief Van Nierop voor garantielijfrente

Archief

Aegon-dochter Van Nierop heeft een alternatief ontworpen voor de gegarandeerde lijfrente. Binnen de beleggingslijfrente kan (een deel van) het geld nu voor drie jaar in een garantiefonds worden gestort.

Na die drie jaar in het Zekerheidsfonds kan de polishouder kiezen: of opnieuw kiezen voor een gegarandeerde reservewaarde voor een periode van drie jaar of overstappen naar de risicovolle beleggingsmogelijkheden van Van Nierop. Binnen drie jaar switchen kan, maar dan vervalt wel de garantiewaarde.
Het Zekerheidsfonds kan worden gebruikt voor direct ingaande lijfrenten, voor gouden handdrukken en voor stakingswinsten. De systematiek van de lijfrente in uitkeringseenheden blijft gehandhaafd, zo stelt Van Nierop, “zodat in beginsel geen problemen ontstaan met het fiscale criterium van vaste en gelijkmatige uitkeringen”.

Reageer op dit artikel