nieuws

Allgemeine Kredit (Coface) neemt Gerling-dochter over

Archief

Gerling Namur, dochter van Gerling NCM, is overgenomen door de Duitse kredietverzekeraar Die Allgemeine Kredit, onderdeel van de Franse Coface-groep.

De aanleiding voor de overname is de Europese wetgeving. Volgens de Europese richtlijnen heeft de Gerling NCM Groep een te groot marktaandeel in ons land gekregen na de overname van NCM. Om dezelfde reden is ook de Deense vestiging van Gerling verkocht aan Die Allgemeine Kredit.
Gerling Namur, met vestigingen in Breda en Amsterdam (in totaal 51 medewerkers), heeft een marktaandeel van 8%. De brutopremie-omzet beliep vorig jaar e 16 mln. De Nederlandse vestiging van Die Allgemeine Kredit in Amsterdam telt zeven medewerkers en heeft een brutopremie-omzet van e 1 mln. Beide bedrijfsonderdelen zullen worden samengevoegd.

Reageer op dit artikel