nieuws

Akkermans & Partners: veel kaf onder pensioenadviseurs

Archief

“Onder degenen die zich bezighouden met pensioenadvisering is er enorm veel kaf onder het koren.” Dat stelt Nando Akkermans, directeur van pensioenadviesbureau en pensioenopleider Akkermans & Partners. Hij wil daarom certificaten gaan uitdelen.

Akkermans heeft de Nederlandse Orde van Pensioen Adviseurs (Nopa) opgericht. De orde richt zich op de professionalisering van de pensioenadviespraktijk en op doorontwikkeling van de professie. Verder wordt certificering van adviseurs dus één van de taken van de orde. “Gelet op enorme financiële belangen, wordt duidelijk dat er het nodige moet gebeuren”, aldus Akkermans. “Er is enorm veel kaf onder het koren. Slechts een zeer beperkt aantal pensioenadviseurs is bekwaam en dan – zo is de regel – slechts op één van de vele deelkennisgebieden.”

Reageer op dit artikel