nieuws

A&J (Winschoten) verzet zich tegen faillissementsuitspraak

Archief

De rechtbank in Groningen heeft het faillissement uitgesproken over A&J Financiële Diensten in Winschoten. Het kantoor gaat verzet aantekenen.

Het bedrijf, dat geen personeel meer in dienst zou hebben, werkt gewoon door. “Ik weet van niets”, reageert een verraste directeur/eigenaar Klaas Arents in eerste instantie op de faillissementsuitspraak. Wel was hij op de hoogte van een faillissementsaanvraag, die is ingediend door twee ex-medewerkers. “Maar de uitspraak daarover zou zijn uitgesteld.” Enkele dagen later laat Arents, dan onderweg op de Duitse autobahn, weten dat het faillissement is ingetrokken. “Het blijkt een foutieve aanvraag geweest te zijn. Voor ons is het nu gewoon business as usual.”
Navraag bij de faillissementsgriffie van de rechtbank Groningen leert echter dat het faillissement nog altijd in stand is. Volgens een medewerker van de curator gaat Arents wel verzet aantekenen tegen de uitspraak.
Arents is ook actief met de inmiddels ruim zestig aangesloten kantoren tellende inkoopcombinatie AB4All, die begin vorig jaar van start ging. Die onderneming staat volgens hem echter volledig buiten het faillissement.

Reageer op dit artikel