nieuws

‘Afsluitprovisie aantrekkelijk’

Archief

“Het hoofdredactioneel commentaar in AM lees ik in de regel met veel belangstelling, ook dat van 16 november weer. Wat me in dit stuk opvalt, is het volgende. Op de voorpagina staat te lezen dat het bedrijf Integra in duigen is gevallen en dat Delta Lloyd hierin een belang had van 20%. Bovendien blijkt dat de oprichter al eerder een zakelijke kater heeft opgelopen in het bedrijf Elan.

In het commentaar is te lezen dat Delta Lloyd liever doorlopende provisie ziet dan afsluitprovisie en dat het verstandiger is op deze trend in te spelen. Mijn vraag aan Delta Lloyd zou zijn, waarom zo’n modern, klantvriendelijk en maatschappelijk bewust bedrijf nog steeds zo’n belangrijke rol wil spelen in zogenaamde ‘hit-en-runbedrijven’ die inderdaad de levenmarkt als een ‘graaimarkt’ beschouwen.
Als klein assurantiekantoor (vier medewerkers) vind ik afsluitprovisie erg aantrekkelijk, alleen al vanwege de stimulerende werking die hiervan uitgaat. Bovendien kan ik op deze manier iets met mijn geld doen zodat ook de klant er uiteindelijk beter van wordt.
Natuurlijk is het zo dat een persoonlijke benadering en vakkennis bij ons hoog in het vaandel staat ook na de verdienperiode van de provisie. Klanten krijgen uiteindelijk ‘gratis’ advies voor de resterende duur van een polis. Onze polisdichtheid is ongeveer 5,5 en onnatuurlijk verloop kennen we niet of nauwelijks, dus onze klanten zijn tot nog toe tevreden over de door ons geboden service.
Kortom, het blijft gewoon jammer dat wij ons elke keer moeten verdedigen voor het gedrag van anderen. En dat dit gedrag van anderen zelfs weerklank blijft vinden bij sommige verzekeraars, ook al willen ze ons anders laten geloven!
Frank van Stekelenburg
Frank van Stekelenburg Assurantiën, Asten.

Reageer op dit artikel