nieuws

Afscheid van een ‘menselijk’ bestuurder

Archief

“Klopt het, dat het maar een haar gescheeld heeft of Stad Rotterdam had Stad Amsterdam geheten?” Deze vraag stelde presentator Jack Spijkerman aan de zaal op het afscheidsfeest van ASR-topman Carlo de Swart.

“Wie dacht dat het antwoord op mijn vraag ‘nee’ was, heeft het mis”, zei Spijkerman vervolgens. “Dat is niet waar”, riep De Swart die bij Spijkerman op de bank zat. Maar ook hij had het mis. Wie fout gegokt had, moest de papieren zak die hij had gekregen, opblazen en laten knallen. Na deze vraag had bijna niemand meer een papieren zak. Het vraag- en antwoordspel maakte deel uit van een spetterend feest waarop Carlo de Swart in de Rotterdamse Doelen afscheid nam van het intermediair. Daarvoor had hij op zeven locaties afscheid genomen van de medewerkers van de Fortis-bedrijven en twee dagen later was er nog een feest voor intimi.
Een andere vraag die de zaal moest beantwoorden was: “Carlo drinkt jenever, maar klopt het dat hij die koopt bij Dirk van der Broek?” Het (meest gegeven) antwoord ‘nee’ was correct, maar De Swart maakte hierbij de kanttekening, dat hij uitsluitend ‘Ketel 1′ drinkt, wacht tot de flessen in de aanbieding zijn en dan een voorraadje inslaat.
Onder meer uit gesprekjes van tussenpersonen op de bank bij Spijkerman, kwam De Swart naar voren als een topman die altijd wist wat er op de werkvloer speelde en wiens deur altijd open stond voor iemand die een probleem had. Zijn slogan is dan ook: “Mensen die in de top zitten, moeten met hun poten in de klei hebben gestaan”. Ook bleek dat De Swart zich straks niet zal gaan vervelen. “Ik heb nog zo’n twintig commissariaten.”
Aangezien De Swart een echte Rotterdammer is, was zijn afscheidsfeest Rotterdams getint. Gerard Cox en Joke Bruijs zongen Rotterdamse liederen en Carry sprak onder meer over Carlo’s band met Feijenoord. Verder was de Surinaamse ‘Taante’ (een creatie van Jetty Mathurin)uit de Bijlmer overgekomen. En als grandioze finale zong Karin Bloemen een speciaal voor Carlo geschreven lied.
Carlo de Swart in gesprek met Jack Spijkerman.

Reageer op dit artikel