nieuws

AFM start evaluatie Financiële Bijsluiter

Archief

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is gestart met de evaluatie van de Financiële Bijsluiter. Marktpartijen worden opgeroepen hun mening te geven.

“De AFM nodigt eenieder uit te reageren op de Financiële Bijsluiter en verbeterpunten aan te geven”, zo laat de toezichthouder weten. Reageren kan via e-mail: fb@afm.nl. De autoriteit zegt de reacties mee te nemen in het eindrapport, dat nog deze zomer zal worden aangeboden aan minister Zalm van Financiën.
Evaluatie van de bijsluiter was afgesproken bij de invoering ervan in juli 2002. De evaluatie vindt plaats op basis van eigen onderzoek door de AFM en ervaringen van consumenten, intermediairs en aanbieders met de Financiële Bijsluiter. Dit laatste onderzoek wordt uitgevoerd door Millward Brown/Centrum. Gekeken wordt naar de werking, effectiviteit en efficiëntie van de bijsluiter.

Reageer op dit artikel