nieuws

AFM: dwangsom Immo Ukkel

Archief

Toezichthouder AFM probeert ook het bedrijf Immo Ukkel via een last onder dwangsom te bewegen om informatie te verschaffen over de financiële diensten die het bedrijf levert.

Immo Ukkel (statutaire zetel in België, kantooradres in Utrecht, telefoonnummer in regio Eindhoven) is vooral actief in onroerend goed, maar zou ook bemiddelen in hypotheken en krediet. Bestuurder van Immo Ukkel is sinds begin 2007 de 54-jarige Thijs Jeuring.
Naar aanleiding van bepaalde teksten op de internetsite van het bedrijf wilde de AFM weten, wat de activiteiten op laatstgenoemde terreinen in de praktijk inhouden, want een vergunning heeft Immo Ukkel niet. Dat staat op gespannen voet met een bewering als: “Onze hypotheekadviseurs verzorgen voor u de beste hypotheekvorm aangepast aan uw situatie, ook als u negatieve BKR-coderingen heeft”.
Geen reacties
Er is door Immo Ukkel niet gereageerd op een brief van de AFM van 21 december vorig jaar, hoewel er door Jeuring voor ontvangst is getekend. Ook op een rappel van 28 januari is geen reactie gekomen.
De AFM heeft daarom een last onder dwangsom (van _ 4.000 per dag) opgelegd. Deze is effectief geworden op 6 maart en kan oplopen tot een maximum van _ 80.000.

Reageer op dit artikel