nieuws

Afab Geldservice neemt kredietportefeuille over

Archief

Afab Geldservice, dochterbedrijf van Afab Financiële Diensten, neemt per 1 juli de kredietportefeuille van Wilbo Financieringen in Velp over.

Met de overname zegt Afab haar positie te versterken als op één na grootste bemiddelaar in consumptief krediet en tweede hypotheken, na de DSB Groep. De portefeuille consumptief krediet van Wilbo Financieringen wordt geïntegreerd in die van Afab en heeft dan een omvang van circa e 220 mln, aldus directeur Maasbert Schouten. In hypotheken zegt hij dit jaar een nieuwe productie van e 200 mln te zullen genereren.
Volgens Schouten blijft het niet bij de overname van de kleine kredietportefeuille van Wilbo. “Nieuwe strategische overnames worden serieus overwogen in het kader van onze groeistrategie”, zegt hij. Desgevraagd bevestigt Schouten dat “er gesprekken lopen met enkele grote landelijke kredietbemiddelaars”. Of die gesprekken op korte termijn tot resultaat leiden, moet hij het antwoord schuldig blijven. “Daar is weinig van te zeggen. Ik verwacht wel tussen nu en enkele maanden een forse overname te kunnen aankondigen.”

Reageer op dit artikel