nieuws

Aegon snoept NN pensioencontract af

Archief

Aegon heeft het pensioenfonds voor de vliegers van Transavia (400 actieve deelnemers) binnengehaald. Het contract liep bij Nationale-Nederlanden.

Bij NN worden nog twee andere Transavia-pensioenfondsen verzorgd: voor het Cabinepersoneel (200 deelnemers) en voor het Grondpersoneel (500 deelnemers). Die blijven voorlopig bij NN, aldus een woordvoerder van Transavia. “De contracten lopen vijf jaar en dan kijken we opnieuw naar de verhouding prijs/prestatie.”
Bij het fonds voor de Transavia-vliegers is die verhouding in het nadeel van NN uitgevallen. Onvrede over de administratieve prestaties van NN is daarbij één van de redenen geweest, zegt Transavia. “Maar niet de belangrijkste; die lag in de uitvoering van het beroepsongeschiktheidspensioen. Wij wilden periodieke uitkeringen, terwijl NN alleen eenmalige uitkeringen kon leveren.” Overigens liep dit arbeidsongeschiktheidscontract bij Swiss Re Life & Health in Amstelveen.
Aegon Pensioen & Advies voert inmiddels de pensioenregeling van zo’n honderd pensioenfondsen uit. Het fonds voor Transavia-vliegers heeft een beheerd pensioenvermogen van e 90 mln. In 2000 werd aan premie e 6,8 mln afgedragen. De twee andere Transavia-fondsen waren dat jaar goed voor e 2,2 mln premie.

Reageer op dit artikel