nieuws

Aegon: ‘Leider in pensioenmarkt’

Archief

In een terugblik op 2002 concludeert Aegon Nederland “het zo nu en dan best voor de kiezen te hebben gehad”.

Negatieve punten zijn onder meer de Dexia-claim rond aandelenlease, de dip in spaarkasproducten en individuele levensverzekeringen en de fraude van een oud-directeur. Verder noemen Johan van der Werf (voor het personeel in Den Haag) en Peter Varenkamp (in Leeuwarden) als negatieve punten “moeilijkheden bij tussenpersonen met wie we goed dachten samen te werken” en “voorzieningen die we hebben moeten treffen om onze klanten hun financiële toekomst te garanderen”.
Volgens de Aegon-bestuurders moet 2003 onder meer gebruikt worden om “op een aantal punten het geschonden vertrouwen te herstellen”. Integriteit en respect zijn volgens Aegon de sleutelbegrippen. “We moeten weer het gevoel uitstralen dat we naast de klant staan en de arm echt om onze tussenpersonen slaan.” Klanten moeten “ruimhartig” worden geïnformeerd.
Pensioenmarkt
Positieve punten waren er vorig jaar ook voor Aegon Nederland, zoals de winstgevendheid van het schadebedrijf (“die behoort tot de top”) en de beleggingshypotheken van Aegon Particulieren (“Kaskrakers zijn het!”). Het meest trots is Aegon Nederland op het pensioenbedrijf. “We waren in 2002 marktleider in pensioenen. Onze pensioen-units onderscheiden zich op creativiteit en kwaliteit. We gaan ons marktaandeel in deze markt verbreden en vergroten. We hebben een haakje in de deur gekregen bij de grote pensioenfondsen door TPG KPN Pensioen in Groningen over te nemen.”
Eén van de pensioenafdelingen die voor groei moet gaan zorgen is Aegon Van Nierop, een samenvoeging van het onderdeel Aegon VermogensPerspectief met Van Nierop Assuradeuren. Vanuit Amsterdam zijn 55 mensen verhuisd naar Den Haag, waar nu 165 mensen voor Aegon Van Nierop werken. Nieuw in het productassortiment is ‘Uw Pensioen’, een pensioenverzekering op basis van beschikbare premie.

Reageer op dit artikel