nieuws

Aegon koopt weer Brits intermediair

Archief

Aegon UK heeft het Engelse intermediairbedrijf A&B (Advisory and Brokerage Services) overgenomen. Aegon UK wil meer in het intermediair gaan investeren.

A&B telt 65 medewerkers en een omzet van e 7,2 mln. In juli werd voor het eerst een aandeel (van 50%) gekocht in een Britse tussenpersoon, pensioenadviesbureau Wentworth Rose (honderd medewerkers, e 9 mln omzet). Volgens Aegon zijn de participaties “een strategische verandering”. Tot nu toe deden de Aegon-bedrijven in Groot-Brittannië, met als vlaggenschip Scottish Equitable, alleen zaken met onafhankelijke tussenpersonen. Aegon zegt dat het participeren van verzekeraars in tussenpersonen noodzakelijk is “voor het voortbestaan van een sterk advieskanaal”. Wel wordt gegarandeerd dat “alleen de meest geschikte producten worden toegepast op individuele omstandigheden”.
In ons land is Aegon eigenaar van het grootste intermediairbedrijf: Meeùs. De Meeùs Groep beschikt over 125 vestigingen, 2.700 medewerkers en was vorig jaar goed voor een provisieomzet van zo’n e 200 mln, waarvan 60-65% uit assurantiën.

Reageer op dit artikel