nieuws

Aegon gaat met Fransen Europese pensioenmarkt op

Archief

Aegon en de Franse levensverzekeraar La Mondiale (jaarpremie e 2,9 mld) gaan samen de Europese pensioenmarkt op. Via een netwerk zullen onder meer pensioenproducten worden aangeboden voor multinationals.

De coöperatieve verzekeraar La Mondiale is in grootte de tiende levensverzekeraar van Frankrijk en tevens actief in Luxemburg en Spanje. Hoe de samenwerking er concreet gaat uitzien, is nog niet duidelijk. “Daarvoor is het nog te vroeg”, aldus een Aegon-woordvoerder. “Het model wordt nog uitgewerkt. Maar het is de bedoeling dat er een kruisbestuiving gaat plaatsvinden van elkaars producten.” Verder zullen gespecialiseerde spaarproducten aangeboden gaan worden.
De plannen van de twee verzekeraars zijn vergelijkbaar met de vorig jaar gestarte samenwerking tussen AIG en Eureko, die samen een wereldwijd netwerk gaan opzetten voor employee-benefits.
La Mondiale neemt een belang in de toekomstige pensioenactiviteiten van Aegon, dat op zijn beurt voor 20% aandeelhouder wordt in de holding La Mondiale Participations.

Reageer op dit artikel