nieuws

Advieswijzer Gidi gereed

Archief

Gisteren, 20 september, is de Advieswijzer Gidi, een modeltekst voor het intermediair, aan verzekeraars gepresenteerd.

Het Verbond van Verzekeraars, de NVA en de NBvA hebben vorige week de laatste hand gelegd aan de Advieswijzer. Het gaat om een modulaire modeltekst, die het intermediair kan gebruiken om (onder meer in brochures) aan zijn cliënten duidelijk te maken wat Gidi (Gedragscode Informatieverstrekking Dienstverlening Intermediair) is.
Het is echt een modeltekst; het intermediair is dus vrij om de tekst aan te passen.
Gisteren kregen de verzekeraars ook de NVA-versie van de Advieswijzer gepresenteerd. Deze wijkt op enkele punten af. De belangrijkste afwijking is, dat de NVA haar leden voorstelt in de tekst op te nemen dat zij melding doen van het aandelenbezit. Gidi moet 1 januari worden ingevoerd.
De teksten van de code en van een eerder uitgegeven handleiding voor de Advieswijzer zijn integraal te vinden op de AM-site www.amweb.nl.

Reageer op dit artikel