nieuws

Adviesketen Credion opent twee nieuwe vestigingen

Archief

Credion, een franchiseformule voor financieringsadvies aan het mkb, heeft een nieuwe vestiging geopend in Houten. Deze maand volgt nog een kantoor in Helmond en voor volgende maand staat de start van een derde nieuwe franchisenemer gepland.

Credion telde al vestigingen in Heerenveen, Groningen, Hoorn en Tilburg. Directeur Karel Johan van der Weg: “We zijn in januari 2000 gestart. De doelstelling was om eind dit jaar tien vestigingen te hebben. We zitten dus redelijk op schema”. Credion is een initiatief van de Heerenveense Ventus Adviesgroep, die zich bezighoudt met advisering, management en ICT-ondersteuning voor bedrijven. Credion houdt zich niet bezig met assurantiebemiddeling, “maar we hebben er wel een link mee”, aldus Van der Weg. “Bij ons zijn ook tussenpersonen aangesloten die hun dienstverlening willen uitbreiden. Zo is onze vestiging in Groningen gecombineerd met een Pensioendesk-vestiging.”
De organisatie werkt op basis van ‘no cure no pay’. Dat werkt volgens Van der Weg drempelverlagend. “Alleen als duidelijk is dat de ondernemer met onze oplossing voordeel behaalt, betaalt hij een deel van dat voordeel aan ons. Wel vindt vooraf vaak een voorgesprek plaats, waarvoor we een consultancy-tarief rekenen. Financieringsconstructies zijn vaak nogal divers, waardoor we niet altijd kunnen vaststellen of we iets voor de klant kunnen betekenen.” Credion heeft twee vormen van advies: het expansietraject, waarbij wordt gekeken hoe uitbreidingen het best kunnen worden gefinancierd, en het optimaaltraject, waarbij de financieringen worden geherstructureerd.
Van der Weg is ruim een jaar bezig geweest met het opstarten van de formule. In maart vorig jaar is de eerste vestiging geopend. “Tijdens de proeffase hebben we veel dingen geleerd. Zo is het heel belangrijk dat adviseurs lokaal zijn ingevoerd”, aldus Van der Weg. Credion richt zich bij het aantrekken van franchisenemers op mensen met een bancaire achtergrond, die als zelfstandig adviseur willen starten.

Reageer op dit artikel