nieuws

Achterwerk van CB voortijdig gespot

Archief

Achterwerk van CB voortijdig gespot

De nieuwe commercial van Centraal Beheer Achmea, die vanaf 29 oktober op tv te zien zal zijn, is door hackers voortijdig op internet verspreid toen deze drie weken geleden voor korte tijd op de site van reclamebureau Result DDB was geplaatst.
Woordvoerder Rob Mol van Centraal Beheer: “Op mijn verzoek is de spot op de site gezet, zodat ik hem alvast kon bekijken. De site is echter gekraakt door handige jongens en in ‘no time’ lag de hele server plat. In korte tijd was de commercial op tien plekken te downloaden; in drie dagen is de spot zo’n tienduizend keer gedownload. Hij had ook beveiligd moeten worden; dat is weer een goede les voor de volgende keer”.
In de commercial laat een van de hoofdrolspelers naar goede Engelse gewoonte zijn broek zakken om zijn blote achterwerk te tonen (‘mooning’) als hij langs zijn ex-werkgever rijdt. De vraag is of deze blote-billenscène op tv uitgezonden zal worden. Mol: “De bioscoopversie, die vanaf 26 oktober te zien is, blijft intact. Ik ben er nog niet uit of de billen ook in de tv-spot te zien zullen zijn, maar ik denk het wel. ‘Mooning’ is erg populair tegenwoordig”.
Hoezo een mannenwereld?
Jarenlang hebben we gehoord dat in de top van het verzekeringsbedrijf de vrouwen met een lantaarntje zijn te zoeken. Avanta, een magazine voor vrouwen in zaken, heeft in het oktobernummer aangetoond dat dit een achterhaald idee is. Het magazine publiceerde namelijk een top-100 van ‘de machtigste vrouwen in het bedrijfsleven anno 2001’. Daar bleken maar liefst achttien ‘verzekeringsvrouwen’ onder. Het verzekeringsbedrijf blijkt dus een stuk vrouwvriendelijker dan vele andere bedrijfstakken.
Die achttien machtige vrouwen (met tussen haakjes hun functies) zijn volgens Avanta: prof.dr. Lutgart van den Berghe (rvc ING, International Insurance Society), L.G. Goldberg (rvc ING), T. Rembe (rvc Aegon), prof. dr Annemieke Roobeek (rvb Fortis), I.F. Hudson (directie Eureko), mr. Ineke Banus (directie Levob), H.W. de Geele-Overeem (rvt Univé), B. Meijerink (directie Univé), I.M.A. Greunsven (directie Aegon), Klaar Meekhof (rvc VGZ), mr. Jolanda Tijhuis (directie Delta Lloyd), mr. Barbara de Ronde-Snijder (directie Axent/Aegon), prof.mr.dr. Liesbeth Kneppers-Heijnert (rvt Univé), A. Rieuwerts-Bijl (rvt Univé), Elisabeth van de Ven (bestuurslid Univé), drs. Barbara Fransen (rvc Amicon groep), H. Nagel (rvc Amicon Zorg), E.G. Gerrits (rvc Groene Land).
Tijger onder het mes
Dier & Zorg, ziektenkostenverzekeraar voor honden en katten, heeft ter gelegenheid van Dierendag een ingreep bij een bijzondere katachtige mogelijk gemaakt. Op die dag werd namelijk, op kosten van de verzekeraar, Ranie, de veertienjarige vrouwtjestijger van het Groot Russisch Staatscircus gesteriliseerd. De ingreep was nodig, omdat Ranie in krolse perioden zich te agressief gedroeg tegen de dompteur en andere tijgers.
Op de foto ligt Ranie met vastgebonden poten en een spalk tussen de tanden in volledige narcose.
Financiële poëzie: ‘De nacht van de oude dag’
‘De nacht van de oude dag’ is de welhaast poëtische titel die het radioprogramma Nachtlicht (NCRV) heeft gegeven aan de komende uitzending van 28 oktober. In die zondagnacht, tussen 01.00 uur en 06.00 uur, kunnen mensen met een gerust hart wakker liggen van hun toekomstige financiën. Financieel deskundigen als Adriaan Hiele (columnist NRC Handelsblad) en Rob Goedhart (Consumentenbond) blijven de hele nacht op om vragen van luisteraars te beantwoorden. Gedichten, korte verhaaltjes en liedjes over geld vrolijken de uitzending op, terwijl enkele bekende schrijvers vertellen over de wijze waarop zij hun oude dag hebben geregeld. Voor de nachtbrakers onder ons een programma om naar uit te zien.
Amev-golfballen naar tegenstander FC Utrecht?
Deelnemers aan de direct-mailactie van Amev-Ardanta kunnen een arrangement winnen naar een golfbaan aan de Portugese Algarve. Om tussenpersonen enthousiast te maken voor de actie, kregen zij onlangs een golfbal toegestuurd met daarop het logo van Amev-Ardanta.
Wantrouwende geesten binnen de AM-redactie voorzien echter een keerzijde aan de actie. Want onlangs was de golfbal zeer negatief in het nieuws bij de gestaakte voetbalwedstrijd Wagner&Partners-Interpolis, in StudioSport-termen NAC-Willem II. Immers Willem II-doelman had vanaf de tribune diverse golfballen om de oren gekregen. En ja, Amev heeft ook iets met voetbal te maken. Je moet er niet aan denken dat tijdens de eerstkomende editie van FC Utrecht-NAC golfballetjes van Amev zelf op het veld worden gegooid. Dat gaat leuke beelden geven in Studio Sport!
Golfballetjes zijn levensgevaarlijk. Dat zou een uitvaartverzekeraar zich toch moeten beseffen.
‘Opa zweeft in het heelal’
“Opa zweeft in het heelal”. Het lijkt een nep-antwoord van ouders op vragen van hun jonge kinderen waar de onlangs overleden opa nou toch gebleven is. Binnenkort is het echter een reëel antwoord, als het aan het Amerikaanse uitvaartbedrijf Celestis ligt. Dit bedrijf wil de mogelijkheid gaan bieden om de as van overledenen per raket het heelal in te schieten, waarbij een satelliet met ascapsules in een baan rond de aarde wordt gebracht en bij terugkeer in de dampkring zal verbranden. Het moet ook mogelijk worden de satelliet met onbekende bestemming de ruimte in de sturen. Volgens het blad Uitvaart is een eerst proef mislukt en zijn de ascapsules van vijftig overledenen in zee gestort. Tja, een beetje vernieuwing in de uitvaartbranche is tot daar aan toe, maar waar eindigt dit?
Centraal Beheer zette oudste werknemer in ’t zonnetje
Op zijn 94e kreeg hij van zijn vorige werkgever te horen, dat het nu echt tijd werd een punt achter zijn werkzame leven te zetten. Chris de Graaf uit Maastricht vond zichzelf echter nog te jong. Hij vroeg om een getuigschrift en een dag later kon hij al aan de slag bij een opticien. De Graaf, inmiddels 95 en van plan tot zijn honderdste te werken, is de oudste werknemer van Nederland.
Centraal Beheer heeft dat vastgesteld naar aanleiding van een oproep die begin dit jaar in advertenties in de landelijke media was gedaan. Er meldden zich 32 landgenoten, allen ruim de grens van 65 jaar gepasseerd. Op grond van die inventarisering staat Dymph van Gelder (88) uit Groenekan als oudste werkneemster van Nederland geregistreerd bij Centraal Beheer. Ze werkt thuis, zo’n 54 uur (!) per week, voor haar dochter die een groothandel in baby-artikelen heeft.
Met de zoektocht naar zeer oude werknemers wilde Centraal Beheer impliciet op het belang van goede pensioenregelingen wijzen, hoewel dat bij de ‘winnaars’ niet als (hoofd)motief heeft meegespeeld.
Chris de Graaf kreeg als beloning een geheel verzorgd weekeinde in hotel. = = = = = = VIJFDE KOLOM: Zonderbroekenlol bij Centraal Beheer?

Reageer op dit artikel