nieuws

Achmea komt met VerzuimAlert

Archief

Achmea heeft VerzuimAlert geïntroduceerd, een pakket met een verzuimverzekering, arbodiensten en preventie- en reïntegratieprogramma’s.

De onderdelen van VerzuimAlert worden geleverd door verscheidene Achmea-bedrijven die allemaal het pakket aanbieden. Het pakket omvat een verzuimverzekering van Gak Verzekeringen en Centraal Beheer Achmea die doorbetaling dekt van naar keuze 70% 0f 100% van het loon. Voorts gaat het om dienstverlening door Arbo Groep GAK en om preventie- en reïntegratieprogramma’s van Argonaut en Rug Adviescentra. VerzuimAlert neemt de werkgever ook de rompslomp van betreffende subsidies uit handen. Die subidies worden door Achmea voorgeschoten, geïnd en verrekend. Ook wordt zo nodig verhaalsrechtsbijstand geleverd.
Achmea-woordvoerder René Visser typeert het product als “vernieuwend” omdat hierbij niet, zoals gebruikelijk, “de verzekering het vertrekpunt is, maar het arbopakket”. Doordat alle onderdelen door Achmea worden geleverd sluiten de diensten naadloos op elkaar aan. “Dat betekent ook dat het verzuim daardoor zal teruglopen. Daardoor is het mogelijk dat wij acht procent korting op de verzuimverzekering geven.”
Mailings
VerzuimAlert wordt door alle meewerkende Achmea-bedrijven aangeboden. Ook is er een speciale website: www.verzuim.alert.nl.
GAK Verzekeringen heeft al een mailing over het product de deur uit gedaan. Een paar tussenpersonen hebben hier hun ongerustheid over uitgesproken. Zij vrezen dat de adressen afkomstig zijn van het publieke deel van het GAK (de thans volstrekt van het private onderdeel losgekoppelde uitvoeringsinstelling).
Het is niet de eerste keer dat dit geluid wordt gehoord (zie AM 4, pag. 27) en Visser ontzenuwt dit opnieuw. “De mailing betrof twee bestanden: een van 20.000 adressen die wij bij de Kamer van Koophandel hebben gekocht, en een van 24.000 adressen van de Arbo Groep GAK. Er zijn dus geen adressen uit publieke bestanden bij.”

Reageer op dit artikel