nieuws

Achmea-cao: 4% loonsverhoging

Archief

Achmea is toch akkoord gegaan met de gevraagde 4% loonsverhoging voor het personeel. Na stroeve onderhandelingen is een principe-akkoord bereikt over een 1-jarige cao die loopt tot 1 april 2002.

In 1999 is gekozen voor een cao voor het gehele Achmea-concern. “Deze opereatie, het samenvoegen van vijf cao’s, elf personeelshandboeken en 570 regelingen, kostte zoveel tijd dat deze cao-onderhandelingen in het teken stonden van rust en niet al teveel vernieuwingen”, aldus Unie-bestuurder Dirk Kramer. Achmea heeft een eigen ondernemings-cao die geldt voor ruim 10.000 medewerkers.
De structurele loonsverhoging van 4% gaat met terugwerkende kracht in per 1 april. Andere belangrijke punten uit de cao zijn de afspraken rond telewerken en verhoging van het kinderopvangbudget.
Het streven is daarnaast om medewerkers die uit de commerciële GAK-organisatie en twee arbodiensten zijn overgekomen, onder te brengen in de Achmea-cao. De structuur van de pensioenregelingen is onderwerp van studie.

Reageer op dit artikel