nieuws

Achmea bekort wachttijden via MediNova-klinieken

Archief

Achmea garandeert verzekerden voor bepaalde medische dagbehandelingen – zoals staaroperaties en liesbreuken – een wachttijd van maximaal twee weken.

De garantie van de snelle behandeling geldt voor alle zorgverzekerden van Achmea, met uitzondering van de Avéro-verzekerden. Om de garantie, die sinds 1 september geldt, te kunnen waarmaken, heeft Achmea afspraken gemaakt met MediNova, een keten privéklinieken. De garantie betreft uitsluitend dagbehandelingen. Het kan daarbij onder meer gaan om operaties aan knie- en schoudergewrichten, spataderen, en sterilisaties. MediNova omvat vijf klinieken: MCRA in Rotterdam Airport (orthopedische chirurgie), Oogheelkundig Centrum in Heerlen, Berg en Bosch in Zeist (oogheelkunde), De Lairessekliniek in Amsterdam en Klein Roozendael in Velp (beide: alle behandelingen behalve oogoperaties).
Achmea heeft, via beleggingsdochter Residex, een minderheidsbelang in MediNova, dat eind vorig jaar werd opgericht. Begin dit jaar zei Achmea nog tegen AM dat het louter om een belegging ging en dat het niet de bedoeling was om Achmea-verzekerden een pré te geven voor behandeling in de MediNova-klinieken.

Reageer op dit artikel