nieuws

Zorgverzekeraars en verzekerden varen wel bij vernieuwing wanbetalersregeling

Schade 952

Zorgverzekeraars hoeven minder vaak bij hun verzekerden achter hun geld aan. Het aantal wanbetalers in de Nederlandse zorg is de afgelopen jaren fors gedaald van 325.000 in 2014 naar nu minder dan 250.000. Volgens het ministerie van Volksgezondheid is de daling te danken aan een aanpassing van de wanbetalersregeling.

Zorgverzekeraars en verzekerden varen wel bij vernieuwing wanbetalersregeling

De wanbetalersregeling werd in 2009 ingevoerd. Mensen die langer dan zes maanden hun zorgpremie niet hebben betaald, worden sindsdien geregistreerd bij het CAK, dat vanaf dat moment tegen extra kosten ook de premie inhoudt op het inkomen.

Minder geld kwijt

Vanaf 2016 kunnen mensen makkelijker een betalingsregeling treffen met hun zorgverzekeraar. Daarnaast zijn ze, omdat ze weer rechtstreeks aan de verzekeraar gaan betalen, minder geld kwijt voor het inlopen van de achterstand.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.