nieuws

Nachtmerrie over spinnen: letselschade niet vergoed

Schade 1812

Een brandweerman uit de Amerikaanse staat Arkansas komt niet in aanmerking voor schadevergoeding voor de voetbreuk die hij tijdens een 24 uurs-dienst opliep. In hoger beroep heeft een rechtbank in Little Rock opnieuw geoordeeld dat de sociale verzekering van de staat niet verantwoordelijk is voor de letselschade die de man tijdens een nachtmerrie opliep. De schade is volgens de rechter niet werkgerelateerd, zo meldt het Amerikaanse vakblad Business Insurance. 

Nachtmerrie over spinnen: letselschade niet vergoed

In 2015 was Shawn Seth Hansen werkzaam als brandweerman in de stad Siloam Springs. Tijdens een 24-uursdienst op 5 november van dat jaar maakte de man gebruik van de slaapplaatsen op het werk. Midden de nacht ontwaakt Hansen op ruwe wijze uit een nachtmerrie waarin hij geloofde dat er spinnen over hem heen kropen. Van schrik springt de brandweerman uit bed, maar hij komt daarbij zo ongelukkig terecht dat hij een middenvoetsbeentje in zijn linkervoet breekt. Hieraan moet hij uiteindelijk geopereerd worden.

Idiopathisch letsel

Nadat eerder al de Arkansas Workers Compensation Commission besliste dat het ongeval niet voor een schadevergoeding in aanmerking komt, besliste vorige week het Court of Appeals in Little Rock hetzelfde. Volgens de rechtbank gaat het om idiopathisch, op zichzelf staand, letsel. “Omdat idiopathisch letsel geen verband houdt met werk, is het over het algemeen niet te compenseren, tenzij de voorwaarden met betrekking tot het werk bijdragen aan het risico”, aldus de uitspraak.

 

Reageer op dit artikel