nieuws

Verzekeraars Florida flink onder druk door Irma

Schade 992

Verzekeraars in Florida stonden dinsdag flink onder druk op de beurs vanwege de naderende orkaan Irma. Ook aandelen van aanbieders van cruisereizen die actief zijn in Florida moesten het ontgelden. Het lijkt erop dat de orkaan de Amerikaanse staat tegen het einde van de week bereikt en investeerders zetten zich schrap voor forse schade.

Verzekeraars Florida flink onder druk door Irma

Irma is uitgegroeid tot een orkaan van de zwaarste categorie en nadert momenteel het Caribisch gebied. De orkaan gaat gepaard met onder meer zeer harde windstoten en mogelijk overstromingen.

Een analist denkt dat het mogelijk is dat verzekeraars die opdraaien voor een deel van de schade hun volledige winsten voor het jaar zien verdampen. Heritage Insurance Holdings, Universal Insurance Holdings en United Insurance Holdings daalden bijna 9 tot ruim 18 procent op de beurs.

Cruisebedrijven Royal Caribbean en Carnival leverden tot 4 procent in. De bedrijven hadden ook al last van orkaan Harvey, die onlangs het zuiden van de Verenigde Staten trof. Daardoor konden ze de haven van Houston niet meer aandoen. Afgezien daarvan ging het de cruiseaanbieders dit jaar juist voor de wind op de beurs.

Nederland biedt hulp aan. Militairen van Defensie in het Caribisch gebied zijn eergisteren vanuit zowel Curaçao als Aruba vertrokken om noodhulp te verlenen op de Bovenwindse Eilanden Sint Eustatius, Saba en Sint Maarten (SSS-eilanden). Twee marineschepen verlenen aanvullende hulp.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.