nieuws

Ook Zilveren Kruis heeft geld van Careyn tegoed

Schade 1264

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea is een van de partijen die nog geld te goed hebben van ouderzorgorganisatie Careyn. Dit schrijft het blad Zorgvisie. De instellingen, met tehuizen en dienstverlening in Zuid-Holland, verkeert in financieel zwaar weer.

Ook Zilveren Kruis heeft geld van Careyn tegoed

Recent maakte Careyn een verlies van € 4,5 miljoen over 2016 bekend, waar de organisatie in 2015 al € 3,2 miljoen aan rode cijfers schreef. De organisatie heeft volgens Zorgvisie te maken met forse tegenvallers, waaronder een druk op de marktprijzen voor lichtere zorg. Ook kampt Careyn onder meer met reorganisatiekosten en een hoog ziekteverzuim. Daarnaast moet Careyn ook een bedrag terug betalen aan Zilveren Kruis op het budget voor langdurige zorg. De solvabiliteit bedraagt inmiddels nog 16,3 procent en lijkt verder onder druk te komen nu ook de resultaten in de in de eerste maanden van 2017 tegenvallen.

Ophef over plascontracten

Een jaar geleden kwam Careyn op de zwart lijst van de Inspectie Gezondheidszorg wegens tekortschietende zorg. Zo haalde de ouderenzorgorganisatie het nieuws met aanbieden van plascontracten. Bij een verpleegtehuis in Hellevoetsluis mochten ouderen maximaal drie keer per dag naar het toilet. De ophef die dit veroorzaakte leidde tot Kamervragen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.