nieuws

Nederlands kenteken in trek bij Italiaanse autokrakers

Schade 1408

Italiaanse autokrakers hebben de afgelopen weken massaal de auto’s van Nederlandse vakantiegangers ontdekt. De alarmcentrale van Allianz Global Assistance kreeg de afgelopen drie weken opvallend veel meldingen van Nederlanders die in Italië vakantie vieren en bij wie een autoruit was ingetikt.

Nederlands kenteken in trek bij Italiaanse autokrakers

Volgens Allianz Global Assistance is het momenteel drukker dan normaal bij de glasbedrijven in de Italiaanse vakantiebestemmingen. Waar het normaal om tientallen meldingen per week gaat, gaat het volgens de alarmcentrale nu om een verdubbeling.“De hulpverleners met Italië als specialisme zijn dan ook constant bezig met het verwijzen naar glasbedrijven”, aldus de alarmcentrale. “Zelfs op grotere afstand van het vakantieadres van gedupeerde reizigers om langere wachttijden te voorkomen.”

Plaspauze van vijf minuten

Allianz Global Assistance adviseert reizigers onder meer om nooit een een paspoort, rijbewijs en reservesleutel in de auto achter te laten, “ook niet tijdens een plaspauze van maar vijf minuten”. Ook het verwijderen van de navigatiehouder of een afdruk daarvan op de vooruit kan volgens de alarmcentrale de kans op een auto-inbraak verkleinen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.