nieuws

Datalek app MobielSchadeMelden gedicht met extra sms-code

Schade 647

Na twee weken is de MobielSchadeMelden-app van de Stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars (EPS) weer in de lucht. In de app, waarmee automobilisten schades kunnen doorgeven, werd begin deze maand een datalek ontdekt. Met een beveiligingsupgrade is dat verholpen. Gebruikers moeten vanaf nu een extra sms-code invullen.

Datalek app MobielSchadeMelden gedicht met extra sms-code

Het datalek kwam aan het licht door een melding van een ethische hacker. Via specifieke zoekopdrachten zou een link te vinden zijn naar schademeldingen. Die meldingen konden ook worden bekeken.

Tweetrapsauthenticatie

De nieuwe versie van de app maakt gebruik van tweetrapsauthenticatie. Gebruikers ontvangen via sms eerst een code die nodig is om een schademelding te bekijken. Onduidelijk is nog wat de oorzaak is geweest van het lek. EPS laat dat door een onafhankelijk bureau onderzoeken.

De MobielSchadeMelden-app is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars, politie en verkeerskundig ict-bureau VIA. Het beheer is in handen van EPS. De app werd ruim een jaar geleden opgeleverd om het voor weggebruikers eenvoudiger te maken een schade te melden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.