nieuws

EU gaat verouderde richtlijn voor autoverzekeringen aanpassen

Schade 890

De Europese Commissie wil slachtoffers van een verkeersongeval in de EU beter beschermen tegen gedoe met de autoverzekering. De EU-regels voor de afwikkeling van een ongeluk in het buitenland, of een ongeval in eigen land waarbij iemand uit een ander EU-land is betrokken, worden niet overal hetzelfde toegepast. Dat stelde EU-commissaris Valdis Dombrovskis (Financiële Diensten) vrijdag in Brussel, aldus ANP.

EU gaat verouderde richtlijn voor autoverzekeringen aanpassen

“Elke autobezitter kan ergens in de EU een ongeluk krijgen. Dan moeten er goede compensatie-mechanismen zijn”, zei Dombrovskis. Volgens de Let is de richtlijn voor autoverzekeringen het laatst in 2009 aangepast en loopt die achter bij trends in de markt, waaronder de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s.

Bescherming tegen faillissement

Ook wil de EU-commissaris autobezitters beter beschermen tegen risico’s als een faillissement van hun verzekeringsmaatschappij, of het niet meetellen van het schadeverleden voor kortingen bij verhuizing naar een andere lidstaat. De Europese Commissie begint een consultatieronde bij burgers en organisaties. In oktober wordt vastgesteld wat er aan de richtlijn verbeterd kan worden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.