nieuws

Rechter wijst pgb-claim CZ af

Schade 604

CZ kan een bedrag van € 1,8 mln aan verdwenen pgb-gelden niet terugvorderen van de ex-directeur van Zorggroep Helmond. Dat heeft de rechtbank Breda geoordeeld in een fraudezaak rond de vorig jaar omgevallen zorgverlener, zo meldt het Eindhovens Dagblad (ED).

Rechter wijst pgb-claim CZ af

De stichting incasseerde pgb’s voor de begeleiding van jongeren met een beperking. In 2015 constateerde CZ dat de uitgekeerde gelden vaak niet ten goede kwamen aan de zorg voor de jongeren. De zorgverzekeraar besloot toen geen geld meer over te maken naar de zorggroep en eiste voor de rechter namens 66 verzekerden terugbetaling van de pgb’s. Oud-bestuurder Dursun Altun werd persoonlijk verantwoordelijk gehouden voor het verdwenen zorggeld; bij de failliete stichting was geen geld meer te halen.

Niet bewezen

De Bredase rechter oordeelt echter dat de persoonlijke betrokkenheid van Altun niet bewezen is. Tegenover het ED zegt CZ met de betrokkenen te overleggen over een eventueel hoger beroep. Een optie is nog om aangifte te doen van fraude, waarna het OM een strafrechtelijk onderzoek kan starten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.