nieuws

De WIBON komt er aan

Schade 694

De ‘WIBON’ heeft gevolgen voor de graafpraktijk. Bij het voorstel van de wet is een nieuwe Memorie van Toelichting gevoegd.

De WIBON komt er aan

Op 8 juni 2017 is per Koninklijke Boodschap aan de Tweede Kamer een ‘voorstel van wet houdende regels over de informatie-uitwisseling betreffende bovengrondse en ondergrondse infrastructuur van netten en netwerken ter voorkoming van graafschade en ter bevordering van de aanleg van elektronische communicatienetwerken met hoge snelheid, alsmede wijziging van de Telecommunicatiewet ter bevordering van medegebruik van fysieke infrastructuur en van de gecoördineerde aanleg van civiele werken’ aangeboden (de Wet informatie-uitwisseling bovengrondse en ondergrondse netten en netwerken, ofwel: “WIBON”).

Bij het voorstel van wet is een nieuwe Memorie van Toelichting gevoegd. Wij beschreven al in dit artikel welke wijzigingen (op hoofdlijnen) de WIBON met zich mee zal brengen voor de graafpraktijk. Mocht u precies willen weten welke invloed de WIBON op uw bedrijf zal hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Het voorstel van wet treft u hier aan.
De Memorie van Toelichting treft u hier aan.

Auteurs: Sebastiaan van de Kant en Peter van Huizen

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.