nieuws

DAS start samenwerking met turnbond

Schade 362

DAS gaat juridisch advies en creditmanagement bieden aan de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). De rechtsbijstandspecialist werkt inmiddels met 18 sportbonden samen.

DAS start samenwerking met turnbond

In het platform DAS voor de Sport zijn een juridische adviesdesk en een creditmanagementtak opgenomen. Aangesloten verenigingen hebben toegang tot juridisch advies over vraagstukken zoals aansprakelijkheid, statuten en auteursrechtelijke kwesties. Ze kunnen ook gebruik maken van de juridische kennisbank van DAS. Daarnaast krijgen de verenigingen hulp bij debiteurenbeheer. “Doel hiervan is om de financiële positie van de verenigingen (verder) te verbeteren.”
Bij de KNGU zijn ruim duizend (gym)verenigingen aangesloten. De unie geeft aan dat juridische vraagstukken zoals het toetsen van arbeidscontracten of de positie ten opzichte van de gemeente bij huurverhogingen één van de grootste knelpunten vormen voor verenigingen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.