nieuws

Zelf schroeft premie autoverzekering op

Schade 4818

Internetverzekeraar Zelf verhoogt de premies voor haar autoverzekering. Het label van Vivat schrijft in een brief aan een verzekerde niet aan prijsstijging te kunnen ontkomen door de oplopende schadelast. Zelf is niet de eerste autoverzekeraar die een dergelijk stap zet.

Zelf schroeft premie autoverzekering op

In een brief aan een klant stelt Zelf dat de premie voor diens autoverzekering met 1 juni met 6,6% stijgt van € 68,94 naar € 73,51. “ Het zal je niet ontgaan zijn dat de verzekeringsmarkt volop in beweging is. De afgelopen jaren kwamen er in de hele branche steeds meer schademeldingen binnen en ook de hoogte van de schadebedragen stijgt. Meer dan waarop de premies van de verzekeringen zijn berekend. Daarom moeten wij, net als veel andere verzekeraars, de premies verhogen. Dit geldt helaas ook voor jouw Zelf Autoverzekering”, aldus Zelf.

Stilzwijgende verlenging

Zelf voert de premiestijging door op basis van stilzwijgende verlenging. Als de klant niets laat horen gaat de nieuwe premie automatisch in. Met een stijging van 6,6% valt de zet van Zelf in ieder geval onder de bovengrens die klachteninstituut Kifid hanteert. In twee uitspraken concludeerde Kifid vorig jaar dat er bij een premiestijging van meer 10% niet stilzwijgend verlengd mag worden. Er is volgens het klachteninstituut dan de facto sprake van een nieuwe polis.

Centraal Beheer

Zelf is niet de eerste autoverzekeraar die haar premies opschroeft in het gevecht met de oplopende schadelast. Ruim een maand geleden deed Centraal Beheer (Achmea) hetzelfde. In dit geval werd de WA-dekking 10% duurder en kende de (beperkt)-cascodekking een plus van 9%.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.