nieuws

Unigarant en UVM zien omzet, winst en schadelast stijgen

Schade 1043

Unigarant en UVM Verzekeringsmaatschappij, beide onderdeel van ANWB, boekten in 2016 een winst van €29,8 miljoen. Een jaar eerder was dat €12,1 miljoen. De premieomzet waarover Unigarant provisie ontvangt van UVM liet een stijging zien van 8,7% en kwam over 2016 uit op €326,4 miljoen. Ook de schadelast nam toe.

Unigarant en UVM zien omzet, winst en schadelast stijgen

De bruto schadelast van Unigarant en UVM kwam in 2016 uit op €215 miljoen, €3,3 miljoen meer dan een jaar eerder. De dochters van ANWB verklaren dat uit de groei van de portefeuille en de stijgende lasten voor letselschades. Daarnaast had UVM, net als veel verzekeraars, te lijden onder de gevolgen van de zware storm in juni vorig jaar.

Nieuwe producten

In een persbericht over de jaarcijfers kondigt algemeen directeur Peter Siewers van Unigarant aan in 2017 nieuwe ‘onderscheidende producten’ te introduceren die voorzien in de ‘huidige en toekomstige klantbehoefte’. Volgens Siewers heeft de introductie van de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering bijgedragen aan het goede resultaat over 2016.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.