nieuws

‘Niet minder maar juist meer schades door parkeersensoren’

Schade 2420

Parkeersensoren met geluidssignalen leiden niet tot minder schades, maar juist tot hogere kosten voor verzekeraars. Automobilisten gebruiken de sensoren verkeerd of zetten “die irritante piepjes” uit. Bovendien vallen de kosten van reparaties vaak hoger uit door de dure parkeersensoren in de bumper. Dat zegt de Duitse autoverzekeraar HUK.

‘Niet minder maar juist meer schades door parkeersensoren’

Onderzoek van PwC en cijfers van het Waarborgfonds wezen afgelopen jaren juist op afnemende schadeposten, onder andere doordat steeds meer auto’s uitgerust zijn met parkeersensoren. HUK-gevolmachtigde Jörg Rheinländer beweerde echter eerder deze maand het tegendeel in een interview met Auto, Motor und Sport, waar tijdschrift Autovisie vandaag uit citeert. Rheinländer zegt dat parkeersensoren weliswaar 50% van de ongevallen kunnen voorkomen, maar dat automobilisten ze slechts in een kwart van de gevallen gebruiken.

De oplopende kosten van parkeerschade komt overigens niet alleen door verkeerd gebruik van sensoren en de dure reparatiekosten. Auto’s zijn de laatste jaren gemiddeld langer en breder geworden, terwijl parkeervakken vaak nog even krap zijn als eerder. Overigens is verzekeraar HUK wel enthousiast over geavanceerdere parkeerhulp met bijvoorbeeld camera’s of helemaal zelfparkerende auto’s. “Nieuwe innovatieve systemen kunnen leiden tot een vermindering van ongeveer een kwart van de schades.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.