nieuws

‘Premie-inkomsten cyberverzekeringen kunnen in 10 jaar 733% stijgen’

Schade 1257

Verzekeraars die cyberverzekeringen aanbieden kunnen uitkijken naar een forse stijging in de premie-inkomsten van die producten. AIR Worldwide voorspelt een groei van 733% in de komende 10 jaar. De risicoanalist denkt bovendien dat in 2025 het wereldwijde premievolume van cyberverzekeringen $20 miljard bedraagt.

‘Premie-inkomsten cyberverzekeringen kunnen in 10 jaar 733% stijgen’

Tussen 2011 en 2015 namen de cyberrisico’s al flink toe, berekende AIR Worldwide. Het aantal incidenten groeide van 1292 naar 4292. Een kwart van alle grote bedrijven heeft inmiddels dekkingen tegen cyberschade, en volgens de risicoanalist neemt de vraag hiernaar toe.

Verzekeraar Hiscox zag vorig jaar de vraag naar cyberverzekeringen in Nederland al exploderen. In de eerste drie maanden van 2016 sloot Hiscox meer bedrijfsverzekeringen tegen schade door datadiefstal en hackers af dan in de vier jaar daarvoor.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.