nieuws

Met NN-app Gappie verzeker je korte ritjes in de auto van de buurman

Schade 4968

Nationale-Nederlanden test een nieuwe verzekeringsapp, Gappie, waarmee je tijdelijk een autoverzekering afsluit als je even de auto van een vriend of de buurman leent. Voor €5 euro in het eerste uur en daarna €1 per uur ben je ook verzekerd als je de geleende wagen tegen een paaltje parkeert.

Met NN-app Gappie verzeker je korte ritjes in de auto van de buurman

Een bètaversie van verzekeringsapp Gappie wordt op dit moment getest door zo’n 150 mensen, laat woordvoerder Laura van Lingen van Nationale-Nederlanden weten. “Tot eind april willen we bij een kleine groep gebruikers kijken hoe de app werkt. Als Gappie een succes blijkt, komt hij voor iedereen op de markt.”

Allrisk verzekerd

Gappie werkt als volgt: wanneer je de auto van een vriend of de buurman leent, maak je een foto van de auto en het kenteken met de app en vervolgens zet je een schuif om als je wegrijdt. Het eerste uur betaal je €5 en daarna €1 per uur. Als je de geleende auto weer teruggeeft, check je uit. In de tussentijd ben je allrisk verzekerd, ongeacht de autoverzekering die je buurman heeft afgesloten.

“Gappie speelt in op lenen en vriendschap”, aldus Van Lingen. “Het is voor jezelf een prettig gevoel dat je verzekerd bent. De buurman die zijn auto uitleent hoeft bovendien niet bang te zijn dat door schade die jij rijdt hij zijn no-claimkorting kwijtraakt.”

Korte ritjes, geen vakantie

“De app is bedoeld voor de korte ritjes, bijvoorbeeld om je moeder naar het ziekenhuis te kunnen brengen of omdat je een auto met een trekhaak nodig hebt”, licht Van Lingen toe. Gebruikers kunnen met Gappie niet op vakantie. “De verzekering is niet bedoeld voor langere ritten over de grens. Daar bestaan betere producten voor.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.