nieuws

HDI verkoopt deel schadeportefeuille aan De Goudse

Schade 2605

De Rotterdamse verzekeraar HDI heeft per 31 januari 2017 een deel van zijn zakelijke schadeportefeuille verkocht aan De Goudse. Het gaat onder andere om aansprakelijkheid-, brand-  en inventarisverzekeringen.

HDI verkoopt deel schadeportefeuille aan De Goudse

De portefeuille bedraagt “aanzienlijk minder dan 1% van het totale premievolume van HDI”. Volgens manager director Joost Vink van HDI, dat onderdeel is van de Duitse Talanx Group, past de verkoop van de schadeportefeuille bij de strategie en positionering die HDI voor de Nederlandse markt heeft gekozen. HDI wil zich nog meer toeleggen op het midden- en grootzakelijke segment van de schadeverzekeringsmarkt, en ook op specifieke doel- en beroepsgroepen. Het deel van de portefeuille dat HDI heeft overgedragen richt zich vooral op de onderkant van het MKB.

Marcel Moons, bestuurslid Verzekeringen & Operaties van De Goudse, stelt dat de portefeuille goed aansluit bij het profiel van De Goudse. “De nieuw verworven portefeuille vormt een mooie uitbreiding met zakelijke schadeverzekeringen, onder andere op het gebied van aansprakelijkheid, brand, inventaris/goederen, CAR/montage, werkmaterieel en motorrijtuigen.”

Een paar maanden geleden verkocht HDI de portefeuille glasverzekeringen aan Samenwerking Glasverzekering, ook dat gebeurde uit “strategische overwegingen”.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.