nieuws

6,4 procent verzekerden koos andere zorgverzekering

Schade 828

Het aantal overstappers bij zorgverzekeringen ligt een fractie hoger dan een jaar geleden. In 2017 koos 6,4% van de verzekerden een nieuwe zorgverzekeraar, tegenover 6,3% in 2016. Informatiecentrum voor de zorg Vektis maakte vandaag deze definitieve overstapcijfers bekend.

6,4 procent verzekerden koos andere zorgverzekering

In totaal gaat het om 1,08 miljoen overstappers. Een maand geleden voorspelde Vektis een overstappercentage van 6,1%. Omdat consumenten nog de maand januari hadden om een nieuwe polis af te sluiten, komt dit percentage nu iets hoger uit.

Vektis houdt het aantal overstappers bij sinds de invoering van de Zorgverzekeringswet in 2006. In de eerste jaren stapte tussen de 3,5% en 4,5% van de consumenten over naar een nieuwe verzekeraar. Recordjaar was 2013 met een overstappercentage van 7,2%.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.