nieuws

De Vereende haalt dekkingscapaciteit voor taxi’s in huis

Schade 1856

Verzekeringsbedrijf De Vereende gaat ook in 2018 taxibedrijven verzekeren en heeft daarvoor dekkingscapaciteit in huis gehaald. De organisatie meldt dat ze van verschillende assurantieadviseurs signalen ontving dat er vanaf 1 januari 2018 onvoldoende capaciteit beschikbaar is om Nederlandse taxi’s nog verzekerd te kunnen laten rijden. Steeds minder verzekeraars willen deze dekking verlenen.

De Vereende haalt dekkingscapaciteit voor taxi’s in huis

Directievoorzitter Ingrid Visscher zegt: “De zekerheid waar de tijd om vraagt is niet voor niets onze merkbelofte. Ondanks de vele haken en ogen aan het verzekeren van taxi’s willen we aan de taxiondernemers in Nederland een oplossing bieden”.

Overleg

De Vereende meldt dat ze de afgelopen periode een uitgebreide analyse heeft gemaakt van de taxibranche, inclusief de schadestatistieken in de eigen al bestaande portefeuille. Op basis daarvan is overleg gevoerd met diverse herverzekeraars. Nico Barendse, directeur bij de Vereende: “Op basis van onze inhoudelijke expertise, ruime ervaring met bijzondere risico’s, maar vooral ook onze betrouwbare reputatie bij de herverzekeraars hebben wij de gevraagde dekkingscapaciteit weten te realiseren. Het is goed dat onze adviseurs aan hun klanten een oplossing van de Vereende kunnen bieden. De premieaanpassingen voor WA-dekking zijn fors maar noodzakelijk; de cascopremies voor taxi’s hebben we op hetzelfde niveau weten te houden als in het afgelopen jaar”.

Hoe hoog die premieaanpassing voor de WA-dekking precies is kan manager Marketing en Acceptatie Bert Sonneveld niet zeggen: “We beoordelen per persoon eerst het risico en geven dan de premie-indicatie. Het zal in ieder geval niet meer dan 30% stijgen ten opzichte van de huidige premie voor WA-dekking.”

De Vereende maakt zich op voor een zeer drukke periode om alle aanvragen zo goed mogelijk te kunnen verwerken. De huidige portefeuille voor deze doelgroep bestaat volgens Sonneveld uit een paar honderd taxi’s en taxibedrijven. Hij meldt dat er ruimte is voor ‘duizenden’. Ingrid Visscher: “Het worden hectische weken, maar we zijn goed voorbereid. Het feit dat we steeds meer digitaal met onze adviseurs kunnen samenwerken helpt daarbij enorm, maar wachttijden zijn natuurlijk niet uit te sluiten. We weten dat juist op dit soort momenten onze relevantie binnen de branche heel zichtbaar is”.

In het komende nummer van am:magazine dat vrijdag verschijnt staat de schadebranche centraal. VNAB-directeur Wim Span zegt in een interview: “Niets is onverzekerbaar.”

Reageer op dit artikel