nieuws

Eurogrit is onverzekerd voor asbestdrama

Schade 2167

Straalgritleverancier Eurogrit is niet verzekerd voor de miljoenenschade die afnemers hebben opgelopen door het gebruik van met asbest vervuild straalgrit. Dat kwam gisteren naar voren in de rechtszaak die een Vlaardingse afnemer had aangespannen tegen het Dordtse Eurogrit en moederbedrijf Sibelco uit Papendrecht. 

Eurogrit is onverzekerd voor asbestdrama

Begin vorige maand maakte het Papendrechtse bedrijf Sibelco bekend dat het asbest had aangetroffen in het straalmiddel Eurogrit. Silbelco riep het grit terug en adviseerde het niet meer te gebruiken. Uit nader onderzoek bleek dit al in ruime  mate te zijn gebeurd, onder meer bij onderhoud aan de Willemsbrug  in Rotterdam en bij Tata Steel in IJmuiden. Waar in eerste instantie werd uitgegaan van 140 afnemers die het vervuilde grit gebruikt bleek gisteren uit nieuwe gegevens van de Inspectie SZW dat het om 594 klanten gaat.

Voorschot op de schade

Koninklijke OnderhoudNL schatte de totale schade voor haar leden eerder deze maand tussen de 160 en 200 miljoen euro. Het Vlaardingse straalbedrijf Muehlhan eiste gisteren voor de rechtbank in Dordrecht alleen al ruim € 2,4 mln van Eurogrit, als voorschot op de schade die nog niet volledig bekend is. Daarbij gaf Eurogrit/Sibelco aan niet verzekerd te zijn voor de schade omdat het zich niet tegen asbestschade zou kunnen verzekeren. Dit had volgens het bedrijf op de weg van de afnemers gelegen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.