nieuws

Adema nieuwe directeur Zorg bij Zorgverzekeraars Nederland

Schade 542

Wout Adema (47) is vanaf 1 maart 2018 de nieuwe directeur Zorg van brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Hij volgt in die functie waarnemend directeur Zorg Maarten Hoek op, die de functie tot 1 maart blijft vervullen. Adema vormt straks samen met algemeen directeur Petra van Holst-Wormser de directie van ZN.

Adema nieuwe directeur Zorg bij Zorgverzekeraars Nederland

Momenteel is Adema CFO en lid van de raad van bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein/Woerden. Ook is hij bestuurslid van NICTIZ en voorzitter van de Santeon Procurementboard, de inkoopsamenwerking van de zeven Santeon ziekenhuizen.

Zorginkoop Achmea

Eerder werkte hij enkele jaren als directeur zorginkoop (tweede lijn) voor de divisie Zorg en Gezondheid van Achmea en was hij twaalf jaar werkzaam bij het Ziekenhuis St Jansdal te Harderwijk.

Eerlijk omgaan met premiegeld

Adema spreekt direct zijn ambitie uit: “Houdbare zorg die de persoon centraal stelt, die met compassie geleverd wordt, op een effectieve manier in netwerken rondom de patiënten, en die zinnig, zuinig en eerlijk omgaat met het premiegeld om solidariteit te behouden. Dat is de ambitie van Zorgverzekeraars Nederland voor de zorg en aan die ambitie draag ik graag mijn steentje bij.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.