nieuws

Zorgverzekeraars subsidiëren platform merkloze medicijnen

Schade

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) verstrekt Initiatiefgroep Biosimilars Nederland een subsidie voor een periode van drie jaar. Dat meldt ZN op de eigen website. Volgens de zorgverzekeraars kunnen biosimilars, goedkopere varianten van biologische merkgeneesmiddelen, een belangrijke rol spelen in het betaalbaar en toegankelijk houden van zorg.

Zorgverzekeraars subsidiëren platform merkloze medicijnen

Volgens ZN komen er steeds meer biosimilars op de markt, maar is de kennis over deze relatief nieuwe groep middelen onder artsen en patiënten nog beperkt. Dat terwijl ze grote voordelen hebben voor patiënten. De behandeling met deze biologische geneesmiddelen kost een stuk minder dan de oorspronkelijke merkproducten, terwijl de kwaliteit, werkzaamheid en veiligheid niet verschillen van het origineel.

De Initiatiefgroep Biosimilars Nederland fungeert als expertplatform en aanspreekpunt waar zorgverleners en patiënten hun vragen kunnen stellen over biosimilars. Met de subsidie van Zorgverzekeraars Nederland kan het in 2013 opgerichte platform zich verder professionaliseren. Op donderdag 12 januari organiseert het expertplatform een symposium over biosimilars.