nieuws

Ruim miljoen overstappers zorgverzekering

Schade 1015

Van alle verzekerden is 6,1% overgestapt in 2017 naar een nieuwe zorgverzekering. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van informatiecentrum voor de zorg Vektis. In totaal gaat het om 1,04 miljoen overstappers. Vorig jaar verruilden 6,3% van de verzekerden van zorgverzekering, in 2015 lag dat percentage op 6,8%.

Ruim miljoen overstappers zorgverzekering

Vektis baseert de cijfers op alle overstapinformatie die op dit moment bekend en verwerkt is bij de verzekeraars. In februari maakt het informatiecentrum de definitieve overstapcijfers bekend. In april komt Vektis met een uitgebreide analyse van de cijfers in de Zorgthermometer Verzekerden in beeld 2017.

Verzekerden konden tot 1 januari 2017 hun oude zorgverzekering opzeggen. Overstappers hebben dan tot eind deze maand de tijd om een nieuwe polis af te sluiten. Volgens Vektis hebben verreweg de meeste switchers al een nieuwe verzekering gekozen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.