nieuws

Menzis: ‘Bezoek aan eerste hulp kan helft minder’

Schade 1424

Zeker de helft van de mensen die op eigen houtje naar de spoedeisende hulp gaan, heeft gewoon genoeg aan zorg van een huisarts. Dit heeft zorgverzekeraar Menzis toevertrouwd aan de Telegraaf naar aanleiding van een proef bij een aantal ziekenhuizen in Den Haag.

Menzis: ‘Bezoek aan eerste hulp kan helft minder’

Bij de proef, waaraan naast Menzis ook collega-zorgverzekeraar CZ deelneemt, worden mensen die uit zichzelf naar de spoedeisende hulp gaan, eerst doorverwezen naar de huisartsenpost bij het ziekenhuis. Daar wordt beoordeeld of ze echt naar de spoedeisende zorg moeten. De proef loopt nog het hele jaar.

Geen beroep op eigen risico
Volgens Menzis is behandeling door de huisarts goedkoper voor iedereen, ook voor de patiënt zelf. „Een behandeling door de huisarts betekent namelijk dat iemand geen beroep hoeft te doen op zijn eigen risico.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.