nieuws

Meeùs eerste met ISO-certificaat voor zakelijke schade

Schade 1554

Meeùs is de eerste verzekeringsadviseur in Nederland met een ISO-9001 certificering voor het zakelijke schaderisico- en verzekeringsadviestraject. De certificering geldt specifiek voor de Risico-inventarisatie en Verzekeringsanalyse (Ri&V) van het adviesbedrijf dat onlangs werd overgenomen door Aon.

Meeùs eerste met ISO-certificaat voor zakelijke schade

Met Meeùs Ri&V krijgen ondernemers inzicht in hun schaderisico’s en wordt duidelijk of hun verzekeringen hierbij aansluiten. Door deze manier van gestructureerd adviseren komen alle relevante onderwerpen bij de advisering aan bod en is het kwaliteitsniveau van advisering volgens Meeùs gegarandeerd is.

Kostenvoordeel

Volgens Peter de Fluiter, Risk Management Developer, bij Meeùs , sluit deze werkwijze aan bij de dagelijkse praktijk van de zakelijke klanten. “Vooral waar bedrijven samenwerken in een keten, bijvoorbeeld in sectoren zoals Industrie en Handel & Logistiek, speelt ISO-9001 een grote rol om controle over de kwaliteit in de keten te houden”, aldus De Fluiter.

Geen extra audit

Hij vervolgt: “Onze relaties kunnen nu een Ri&V-rapportage als input gebruiken om te voldoen aan de eigen ISO-9001-certificering als het gaat om hun schaderisico’s. In dat geval levert de RI&V onze relaties naast het waardevolle inzicht in de schaderisico’s van de onderneming direct een kostenvoordeel op. Dit omdat deze schaderisico’s niet nogmaals ge-audit hoeven te worden door een externe consultant.”

Overname door Aon

Begin augustus werd bekend dat Unirobe Meeùs Groep zal worden overgenomen door  Aon. Naar  verwachting zal de deal het komend kwartaal worden afgerond.

 

Reageer op dit artikel