nieuws

Markt komt zelf met oplossingen, de Vereende laat cyberpool achter zich

Schade 1461

Verzekeringsbedrijf de Vereende staakt het onderzoek naar de wenselijkheid en haalbaarheid van een zogeheten cyberpool. Door het instellen van zo’n pool zouden anders onverzekerbare cyberisico’s toch verzekerd kunnen worden. Nu verzekeraars met eigen initiatieven komen, laat de Vereende dit idee varen.

Markt komt zelf met oplossingen, de Vereende laat cyberpool achter zich
Gregor Servais is een Nederlandse portretfotograaf gevestigd in Den Haag

Op verzoek van enkele verzekeraars en het Verbond van Verzekeraars heeft De Vereende in het voorjaar 2017 gekeken naar de behoefte in de markt om het verzekeren van cyberrisico’s door Nederlandse verzekeraars van de grond te krijgen. Bij verzekeraars werd de interesse geïnventariseerd en er werd een plan van aanpak voor een haalbaarheidsstudie opgesteld.

Goudse en Delta Lloyd

Volgens Bert Sonneveld (foto), manager Marketing & Acceptatie bij de Vereende bleek een gemeenschappelijke aanpak -een cyberpool- uiteindelijk niet nodig door de productontwikkeling die bij een aantal verzekeraars zelf al werd opgestart. “Hiervan zijn recentelijk de producten van de Goudse en Delta Lloyd naar buiten gekomen. Doordat de Nederlandse verzekeraars de ontwikkeling op hebben gepakt, is er op dit moment geen rol voor de Vereende weggelegd”,  aldus Sonneveld namens de Vereende.

Geen schaarste

Hij stelt dat jammer te vinden dat de Vereende haar kennis en ervaring als poolmanager (Atoompool, Milieupool, Nederlandse Herverzekeringsmaatschappij voor Terrorismeschade) niet voor cyber kan inzetten maar legt zich er hoe dan ook bij neer. “We vinden het uitstekend passen bij onze rol om mee te denken en te werken aan oplossingen voor lastig verzekerbare issues. Als er geen schaarste lijkt te zijn of als geen behoefte is aan een (pool)oplossing, stoppen wij met ons initiatief. Ook dat is onze rol in de Nederlandse markt.”

Reageer op dit artikel