nieuws

Woningbeveiliging goed voor gemiddeld 13,3% premiekorting op inboedelverzekering

Schade 1266

Woningeigenaren die geld steken in een goede beveiliging van hun huis hengelen daarmee gemiddeld 13,3% aan premiekorting op hun inboedelverzekering binnen. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijker het Inboedel Verzekering Informatiecentrum onder 34 verzekeraars. ABN Amro, Bruns ten Brink en Delta Lloyd zijn met 20% korting het meest genereus.

Woningbeveiliging goed voor gemiddeld 13,3% premiekorting op inboedelverzekering

Een ruime meerderheid van verzekeraars (58,8%) van de onderzochte aanbieders van inboedelverzekeringen, beloont verzekerden die hun woning goed beveiligen. De kortingen lopen uiteen van 5% tot 20%.

Korting veelal 10 of 15%

De meeste verzekeraars bieden een korting van 10% of 15% (beiden 8 verzekeraars). ABN Amro, Bruns ten Brink en Delta Lloyd bieden met 20% het hoogste kortingspercentage. Van de grote, zelfstandige, verzekeraars biedt alleen Avéro Achmea structureel korting, bij NN is dit afhankelijk van het type verzekering. Aegon, ASR en Reaal bieden geen korting.

Besparing tot € 40 per jaar

Uit analyses blijkt dat de gemiddelde kostenpost van een inboedelverzekering tussen € 10 en € 16 per maand bedraagt. Een (maximale) korting van 20%, resulteert in een besparing van € 40 op jaarbasis.

Voldoen aan keurmerkeisen

Om in aanmerking te komen voor korting op de inboedelverzekering, moeten de beveiligingsmaatregelen voldoen aan de eisen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en/of het BORG-certificaat.

Reageer op dit artikel