nieuws

Jonge automobilist bij acht verzekeraars niet welkom

Schade 4966

Acht verzekeraars accepteren geen jonge automobilisten en enkele andere rekenen torenhoge premies. Dat blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Poliswijzer.nl. Bij Kroodle en Aegon (online aanmelding) kunnen bestuurders pas terecht als ze de 30 zijn gepasseerd. Bij Myjini.nl moet een 18-jarige voor een WA-verzekering €424 per maand neertellen.

Jonge automobilist bij acht verzekeraars niet welkom

Van de 44 verzekeraars die Poliswijzer.nl onderzocht, hanteren er acht een leeftijdsgrens. Bij Nowgo, Proteq, Reaal en Zelf.nl kunnen jonge automobilisten pas na hun 25ste verjaardag een autoverzekering afsluiten. Iets eerder kunnen ze terecht bij National Academic (23) en Promovendum (22). Kroodle accepteert automobilisten pas vanaf 31 jaar, net als Aegon bij online aanmeldingen. Bij die laatste verzekeraar kunnen mensen tussen de 18 en 30 jaar wel terecht via het intermediair.

Afschrikken

Volgens Poliswijzer.nl staan ook andere verzekeraars niet te springen om jongeren te verzekeren. Ze zouden roekelozer rijden en vaker brokkenpiloten zijn. Een hoge premie rekenen, kan een afschrikkende werking hebben. Myjini.nl gaat daarin volgens het onderzoek het verst. Een 13 jaar oude VW Golf van een 18-jarige die 20.000 kilometer rijdt kost in Gelderland €424,56 per maand. De goedkoopste verzekeraar rekent ongeveer een zesde van deze premie.

Reageer op dit artikel