nieuws

Datalek app MobielSchadeMelden gedicht met extra sms-code

Schade 676

Na twee weken is de MobielSchadeMelden-app van de Stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars (EPS) weer in de lucht. In de app, waarmee automobilisten schades kunnen doorgeven, werd begin deze maand een datalek ontdekt. Met een beveiligingsupgrade is dat verholpen. Gebruikers moeten vanaf nu een extra sms-code invullen.

Datalek app MobielSchadeMelden gedicht met extra sms-code

Het datalek kwam aan het licht door een melding van een ethische hacker. Via specifieke zoekopdrachten zou een link te vinden zijn naar schademeldingen. Die meldingen konden ook worden bekeken.

Tweetrapsauthenticatie

De nieuwe versie van de app maakt gebruik van tweetrapsauthenticatie. Gebruikers ontvangen via sms eerst een code die nodig is om een schademelding te bekijken. Onduidelijk is nog wat de oorzaak is geweest van het lek. EPS laat dat door een onafhankelijk bureau onderzoeken.

De MobielSchadeMelden-app is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars, politie en verkeerskundig ict-bureau VIA. Het beheer is in handen van EPS. De app werd ruim een jaar geleden opgeleverd om het voor weggebruikers eenvoudiger te maken een schade te melden.

Reageer op dit artikel