nieuws

Unigarant schrapt schade smartphone uit dekking

Schade 1711

Verzekerden met een inboedelverzekering bij Unigarant zijn voortaan niet langer meer standaard verzekerd tegen schade aan mobiele apparatuur. Met deze stap grijpt de verzekeraar in op de oplopende schadelast bij onder meer smartphones en tablets. Verzekerden kunnen hier een nieuwe dekking voor afsluiten.

Unigarant schrapt schade smartphone uit dekking

De dekking tegen verlies, diefstal of beschadiging maakt geen deel meer uit van de basisdekking van de inboedelverzekering van Unigarant, bevestigt woordvoerder Klaas Kregel. “Onze bestaande verzekerden gaan we op hoogte brengen dat ze worden omgezet naar voorwaarden op dit vlak”, aldus Kregel. Schade aan apparatuur door brand en inbraak in huis blijft in de vernieuwde Woonpakketverzekering verzekerd, ook zonder de aanvullende dekking. Met de nieuwe, losse Smartphone en Tabletdekking zijn klanten binnen- en buitenshuis tot een maximum van € 5000 verzekerd.

Vijftien keer meer schade

Unigarant wil met deze stap de oplopende schadelast, met name bij smartphones, een halt toeroepen. “We zien de laatste jaren vooral de val en waterschade overall enorm toenemen”, aldus Kregel. Het aantal schadeclaims voor mobiele apparatuur op de inboedelverzekering vervijftienvoudigde bij Unigarant in zes jaar tijd. In 2016 verwerkte de verzekeraar ruim 8.000 schades meer dan in 2011. Daarmee is mobiele apparatuur met stip het meest geclaimde item in de inboedelverzekering. In 2016 betrof schade aan mobiele apparatuur bijna de helft van het totaal aantal claims.

Luxere toestellen

Vooral het aantal smartphoneschades stijgt snel. In 2016 was 1 op de 3 inboedelschades een smartphone, goed voor 16% van het totaal uitgekeerde schadebedrag van de Unigarant inboedelverzekering. Val- en waterschade zijn de meest geclaimde schadeoorzaken voor smartphones. Het gemiddelde schadebedrag van smartphones steeg van € 103 naar € 123. Luxere toestellen vormen volgens Unigarant de belangrijkste oorzaak van deze toename, bijvoorbeeld door de nieuwe, gebogen schermen die duurder zijn om te vervangen.

Reageer op dit artikel